Σελίδες

Powered By Blogger

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

 Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς την αγανάκτηση και το θυμό που νιώθει ο μέσος Έλληνας για την κατάντια της χώρας μας. Δυσκολότερο όμως είναι να νιώσει κανείς την οργή και την αηδία που βγάζει ο λαός μας για την εκμετάλλευση των ονείρων του, των κόπων του των ελπίδων του από ανεύθυνους πολιτικούς, πολιτικούς καιροσκόπους, λαμόγια κάθε λογής, ανθρωπάκια χωρίς στόχους, σκουλήκια έρποντα στον βούρκο του μικροκομματικού συμφέροντος, με μάτι θολό για την εξουσία, ανθρωποειδή που πουλούσαν ελπίδες για να θησαυρίζουν και στο τέλος, τώρα, να γελούν εκ του ασφαλούς, όχι σε κάποιον μακρινό τόπο, φοβισμένοι και διωγμένοι από τον τόπο μας, αλλά δίπλα, σε πολυτελείς βιλάρες και σε - φευ- κυβερνητικά πόστα! Απέναντι σε όλα αυτά λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Θέλουμε την Ελλάδα που μας έκαναν να ξεχάσουμε, τη γειτονιά, τη φιλία, την αλληλεγγύη, το χαμόγελο, τις μικρές καθημερινές, απλές χαρές, αυτές που τόσο ξεχνούμε, γιατί είμαστε όμηροι της τηλεόρασης, των reality, των τεχνολογικών επιτευγμάτων, γιατί θέλουμε κι άλλο ζευγάρι (επώνυμα) παπούτσια, οικιακή βοηθό. Χάσαμε την απλότητά μας. Είμαστε μάζα. Πρόβατα χωρίς πραγματικούς ηγέτες. Ή μάλλον με ηγέτες που αδιαφορούν για μας, χαμογελούν από συμφέρον, θέλουν τα ψηφαλάκια μας, για να 'φτιαχτούν' οι ίδιοι πάνω στα ερείπια των δικών μας ονείρων, πάνω στο δάκρυ της μάνας που το παιδί της είναι άνεργο, πάνω στο κομπόδεμα του γονιού για σπουδές του παιδιού του, πάνω στη σύνταξη μιας σκληρής ζωής του εργάτη, του βιοτέχνη, του εμπόρου, του αγρότη, κάθε ανθρώπου του μόχθου. Κι αυτοί γελούν πίνοντας στην υγεία μας, των κορόιδων.
  Η ιστοσελίδα αυτή θέλει να βρει ανθρώπους που θα θυμήσουν οτιδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Θέλει την απλή μικρή ανθρώπινη ιστορία, το σπιτικό γλυκό της γιαγιάς, το ποίημα ή το ανέκδοτο του απλού Έλληνα πολίτη, αλλά επίσης θέλει να προβάλλει το πρόβλημα, την άποψη, την καταγγελία, τη γνώμη, ό,τι έχει σχέση με το πνεύμα, την ψυχή και τον νου.
Κυρίως όμως στόχος κύριως είναι μέσα από τον ιστοχώρο αυτό να τονιστεί και να προβληθεί το πρόβλημα της Παιδείας των Ελλήνων. Μία Παιδεία η οποία αφελληνίζεται με ταχείς ρυθμούς και κάτω από σκοτεινά κίνητρα.
Καλώς ήρθατε στον ιστοχώρο ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: